Bayburt AK Gençlikten Afet Eğitimi

AFAD İl Müdürlüğü tarafından verilen eğitim programına yoğun bir şekilde katılan gençler, eğitim süreçlerinin ardından yazılı sınava tabii tutuldu. 

Haber 69 - AFAD İl Müdürlüğü tarafından verilen eğitim programına yoğun bir şekilde katılan gençler, eğitim süreçlerinin ardından yazılı sınava tabii tutuldu. 

Konu hakkında açıklama yapan İl Gençlik Kolları Başkanı Batuhan Tataroğlu şunları söyledi;“Özellikle 6 Şubatta yaşanan Kahramanmaraş merkezli asrın felaketinde hepimiz gördük ki acil durumlara müdahale son derece önem arz etmekte. Bizler de acil durumlara karşı farkındalığımızı oluşturarak bu durumlara karşı gerekli teknik eğitimlerimizi yerine getiriyoruz.

Genel Merkez Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığımız uhdesinde başlatılan bu eğitim programımız 81 ilimizde yapılarak “Cemre” topluluklarımızı oluşturuyoruz. 

Genç kardeşlerimizin bu eğitim sürecine karşı gösterdiği duyarlılığı yakınen gözlemliyor, onların bu konular hakkında daha ehliyetli olmasını planlıyoruz. 

Bizleri eğitim sürecinde yalnız bırakmayarak fedakarca hizmet eden AFAD personellerimiz başta olmak üzere, hassasiyetlerini bir kez daha gösteren genç kardeşlerime teşekkür ediyorum. Rabbim bizleri tüm afetlerden korusun” dedi.