İl Kutlama Komitesi, Bayburt Valisi Mustafa Eldivan’ı Ziyaret Etti

Bayburt’ta Ahilik Haftası kutlamaları başladı. İl Kutlama Komitesi, geleneksel olarak her yıl olduğu gibi bu sene de Bayburt Valisi Mustafa Eldivan’ı ziyaret etti.

Haber 69 Bayburt - Bayburt’ta Ahilik Haftası kutlamaları başladı. İl Kutlama Komitesi, geleneksel olarak her yıl olduğu gibi bu sene de Bayburt Valisi Mustafa Eldivan’ı ziyaret etti.

Ziyaret sırasında Vali Eldivan’a çiçek takdim eden komite üyeleri, hafta boyunca düzenlenecek etkinlikler hakkında bilgi verdi. Eldivan, komite üyeleriyle yaptığı sohbette, Bayburt’un kadim kültüründe önemli bir yere sahip olan esnaflık ve ticaret ahlakının günümüzde de yaşatılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

“Ahilik Teşkilatı, dün olduğu gibi bugün de milli ve manevi değerlerimizi muhafaza etmeye ve gelecek nesillere aktarmaya devam edecek.“ diyen Vali Eldivan, tüm esnaf ve sanatkârların Ahilik Haftası’nı kutladı.

Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Bayburt’ta çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bu etkinliklerle hem ahilik geleneklerinin yaşatılması hem de esnaf ve sanatkârların bir araya gelerek dayanışma içinde olması amaçlanıyor.