Bayburt Üniversitesi, Uluslararası Bocce Hakemlik Seminerine Ev Sahipliği Yaptı

Bayburt Üniversitesi, Uluslararası Bocce Hakemlik Seminerine Ev Sahipliği Yaptı

Uluslararası Bocce Hakemlik Semineri, Uluslararası Bocce Konfederasyonu (CBI) ve Türkiye Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu ortaklığıyla 19-20 Temmuz tarihlerinde Bayburt Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti. Türkiye’den 12 seçkin hakemin yer aldığı seminere Bocce dünyasının önde gelen uluslararası isimleri katıldı.

ABONE OL
25 Temmuz 2024 00:10
Bayburt Üniversitesi, Uluslararası Bocce Hakemlik Seminerine Ev Sahipliği Yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haber 69 Bayburt – Uluslararası Bocce Hakemlik Semineri, Uluslararası Bocce Konfederasyonu (CBI) ve Türkiye Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu ortaklığıyla 19-20 Temmuz tarihlerinde Bayburt Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti. Türkiye’den 12 seçkin hakemin yer aldığı seminere Bocce dünyasının önde gelen uluslararası isimleri katıldı.

Sporun tüm disiplinlerinde uluslararası bir ekol ve akademi olmayı hedefleyen Bayburt Üniversitesi, sporun farklı alanlarında uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam ederken, hakemlik alanında da önemli adımlar atıyor. Bayburt Üniversitesinin 19-20 Temmuz tarihlerinde ev sahipliği yaptığı Uluslararası Bocce Hakemlik Semineri, CBI & TBBDF Başkanlığı görevlerini yürüten Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Dünya Bocce Konfederasyonu Teknik Kurul Başkanı Dino Amado, Dünya Volo Federasyonu eski Teknik Kurul Başkanı Henri Escallier, Medya ve İletişim Sorumlusu Denise Escallier-Gal, TBBDF Bocce As Başkanı Faik Kapsız ve Genel Sekreter Eren Öztürk’ü Bayburt’ta bir araya getirdi.

CBI & TBBDF’in iş birliği ile yürütülen uluslararası hakemlik seminerine Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden tecrübeli 12 hakem katıldı. Seminer, Dino Amado, Henri Escallier ve Denise Escallier-Gal’ın katkılarıyla, TBBDF As Başkanı Faik Kapsız koordinatörlüğünde yürütüldü.

Seminerin uygulama bölümünde, Bayburtlu sporcular ve antrenörler de hakemlere eşlik etti, bu sayede pratik eğitimler daha etkili hale getirildi. Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Sonbaharda yapılacak olan Dünya ve Avrupa Şampiyonaları planlaması için CBI & TBBDF heyeti birlikte kapsamlı bir toplantı da gerçekleştirdi.

Seminerin önemi hakkında bir açıklama yapan Rektör Türkmen, “Dünyanın yükselen sporu Bocce, federasyonumuz ve üniversitemiz katkılarıyla ülkemizdeki kurumsallaşmasını tamamladı ve sürdürülebilirlik performansını uluslararası düzeyde artırmak için yetkin hakemler, antrenörler ve sporcuların yetiştiği bir disiplin haline geldi. Üniversitemiz, ülkemizin ve dünyanın önde gelen spor ekollerinden biri olma yolculuğunda önemli bir organizasyona daha başarıyla paydaşlık yaptı ve uluslararasılaşma vizyonunu sporun üst düzey temsil alanlarına taşıdı. Emeği geçenlere teşekkür ederim.” dedi.

Bayburt Üniversitesi Uluslararası Bocce Hakemlik Seminerine Ev Sahipliği Yaptı

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.