21 Şubat Bayburt’un Kurtuluşu İstanbul’da Coşkuyla Kutlandı

21 Şubat Bayburt’un Kurtuluşu İstanbul’da Coşkuyla Kutlandı

ABONE OL
28 Şubat 2024 23:28
21 Şubat Bayburt’un Kurtuluşu İstanbul’da Coşkuyla Kutlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haber 69 Bayburt – 21 Şubat Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluşunun 106. Yıldönümü dolayısıyla Bayburt Kültür ve Yardım Derneğimizin ve Bayburt Eğitim ve Kültür ve Hizmet Vakfımız tarafından düzenlediğimiz 21 Şubat Kutlama gecemizde Şehitlerimize saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Genel Başkanımız Hicabi Durmuş ve Bayburt Eğitim Kültür ve Hizmet Vakfı Başkanı Yetkin Çavdar açılış konuşmalarını yaptılar.

Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Genel Başkanımız Hicabi Durmuş açılış Konuşmasında;
Türk savaş tarihine altın harflerle Mareşal Fevzi Çakmağın  “Kop savunması İkinci Plevne’dir” sözüyle yazılan Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluşunun 106.Kurtuluş Yıldönümünü idrak etmenin büyük sevincini ve Ülkenin bölünmez bütünlüğünü ve bu topraklar üzerinde huzurla güvenle yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının milli değerleri adına mücadele ederek canlarını feda eden,  Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyor, dün olduğu gibi bugün de bütün bir ulus olarak, aynı birliktelik, dayanışma, sevinç ve gururla bu tarihi günün anısına bir araya gelmiş bulunuyoruz..
Tarihimizin en şerefli sayfalarından birini yazan milletimizden aldığımız ilham ve güçle bu bayrağı, yeni nesil olarak şimdi de biz taşıyoruz. 1947 yılında İstanbul’da yaşayan Hemşerilerimizin birlik ve beraberlik içerisinde kendi kültürün, örf ve adetlerini unutturmamak, gurbette Bayburt’u yaşamak amacıyla kurulmuştur. 
Bayburt Eğitim Kültür ve Hizmet Vakfı Başkanı Yetgin Çavdar konuşmasında;
“Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü vesilesiyle İstanbul’da düzenlediğimiz programa katılan tüm Protokole ve hemşerilerime teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci konuşmasında;
Bayburt Belediye Başkanı Hemşerilerimize yaptığı selamlama konuşmasında 106 yıl önce işgale uğramış ardından kurtuluşa ermiştir. Başkan Pekmezci Ermenilere teslim edilen Bayburt’un işgal günlerinde yapılan zulümleri anlattı.

Bayburt AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Orhan Ateş konuşmasında;
Bayburt Milletvekili Orhan Ateş yaptığı konuşmada;106.yılını kutladığımız Bayburt un düşman işgalinden kurtuluşunu kutladığımız bugün şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz dedi.
Bayburt Valisi Mustafa Eldivan konuşmasında;
Hemşerilerimize hitaben yaptığı konuşmasında Bayburtluların milli ve manevi değerlere göstermiş olduğu hassasiyeti biliyorum dedi.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler konuşmasında;

Kurtuluş gecesinde selamlaşma konuşması yapan Milli Savunma Bakanımız Sayın Yaşar Güler, İşgalden Kuruluşu’nun 106. Yıldönümünü kutladı. Kop savunmasında yumruğunu mermi, yüreğini kalkan yapan kahramanlar yurdu Bayburt’umuzun bu önemli anma günü vesilesiyle hemşehrilerimle bir arada bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyib Erdoğan, Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluşunun 106’ncı yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı video mesajda “Sevgili Bayburtlular, çok değerli kardeşlerim, sizleri en kalbi duygularımla muhabbetle selamlıyorum. Sizlerin vasıtasıyla tüm Bayburtlu kardeşlerime selam ve sevgilerimi gönderiyorum.

Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluşunun 106’ıncı yıl dönümünü tebrik ediyor, canları pahasına vatanımıza sahip çıkan kahramanları bir kez daha rahmetle anıyorum. Ecdadımızın bizlere emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni 81 vilayeti ve 85 milyon vatandaşıyla ilelebet payidar kılmak için mücadelemizi sürdürüyoruz. 21 yılı aşan iktidarlarımız döneminde Bayburt’la birlikte tüm şehitlerimize hep aşkla hizmet ettik.

Altyapıdan üstyapıya kadar her alanda şehrimizin eksiklerini gidermenin, ihtiyaçlarını karşılamanın gayretinde olduk. Bayburt ve Bayburtlu kardeşlerimizde her seçimde şahsımıza verdikleri güçlü destekle bizi bu kutlu mücadelemizde yalnız bırakmadı. Rekor oy oranlarıyla bizlerden desteklerini esirgemeyen, başta İstanbul olmak üzere ülkemizin farklı yerlerinde yaşayan Bayburtlu kardeşlerimize ahde vefaları için teşekkür ediyorum.

Ülkemizi nice zorlukları ve engelleri aşarak nasıl bugünlere el birliği içinde getirdiysek, inşallah Türkiye yüzyılını da hep birlikte inşa edeceğiz. Ecdadın emaneti olan cennet vatanımızı çok daha güçlü, müreffeh, özgür ve itibarlı bir ülke olarak gelecek nesillere teslim etmeyi hedefliyoruz.

Bu yolda en kritik dönemeçlerden biri olan 14-28 Mayıs seçimlerini tüm dünyaya örnek olacak bir demokrasi şöleniyle geride bıraktık. Kandil’den Pensilvanya’ya kadar ülkemize yönelik sinsi hesapları olan şer odaklarının tamamını hüsrana uğrattık.

31 Mart Mahalli İdareler imtihanını başarıyla vererek durmak yok, yola devam diyeceğiz. Nerede ikamet ederse etsin tüm Bayburtlulardan AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın gerçek belediyecilik idealine güçlü destek bekliyoruz. Rabbim muhabbetimizi ve dayanışmamızı daim eylesin diyorum. Bu düşüncelerle, nazik davetiniz için tekrar şükranlarımı sunuyor, sizlerin şahsında Bayburtlu kardeşlerimin her birine selamlarımı iletiyorum” ifadelerini kullandı.

Programa katılan Milli Savunma Kakanı Yaşar Güler, Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Bayburt Milletvekili Prof. Dr. Orhan Ateş, Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci ,Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, Arpalı Belediye Başkanı Abdurrahman Polattimur, Bürokratlar, STK Başkanları ve hemşerilerimiz katılım sağladı.
Protokol konuşmalarının ardından sponsorlara Plaketleri takdim edildi.
Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir’e Bayburt Kültür ve yardım Derneği Genel Başkanı Hicabi Durmuş ve Bayburt Eğitim Kültür ve Hizmet Vakfı Başkanı Yetgin Çavdar desteklerinden dolayı plaket takdim ettiler.
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’e geceye katılımlarından dolayı Genel Başkanımız Hicabi Durmuş ve Bayburt Vakfı Başkanı Yetgin Çavdar plaket takdim edildi.
Milli Savunma Kakanı Yaşar Güler Gecenin sponsorlarından, Başarı Hastanesi Yönetim kurulu Başkanı Op. Dr. Hicabi Gökdereli, Askon Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Salim Arslanhan, Avrasya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Arı, Erkul İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Erkul, RDA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sanatçı Abdurrahman Kayseri’ye plaketlerini takdim etti.
Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Gecenin sponsorlarından Sarıhan Restoranları Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Sarıhan, Balcı Lastik ve Sigorta Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Balcı, Bayburt Seyahat Müdürü Hilmi Kaya Bayburtlu Rotbalans Yönetim Kurulu Başkanı Şadi Kekeç’e plaketlerini takdim etti.
Bayburt Milletvekili Prof. Dr. Orhan Ateş, Gecenin sponsorlarından, Baykovan Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Dursunkaya ,DKY Petrol Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Dursunkaya, Dostlar Hafriyat Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Köse Keskin Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Ragıp Keskin’e plaketlerini takdim etti.
Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Gecenin sponsorlarından,2000 Fırın Nuri Fidan, Hayat Kalıp Yönetim Kurulu Başkanı Habib Asyalı ve Bayburt Gündem Gazetesi İmtiyaz sahibi Mehmet Demirer’e plaketlerini takdim etti.
Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Gecenin sponsorlarından, Kale Taksi Adnan Bölen, Mondi Firma Sahibi Nail Ataş, Purut Ahşap Sahibi Sinan Purut, Aygül Peynircilik sahibi Halil İbrahim Emirali’ye plaketlerini takdim etti.
Program Orhan Hakalmaz Konseriyle kurtuluş gecesi programı sona erdi.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.