An Zentrum Bayburt Özel İdare Spor Play-Off’ta

An Zentrum Bayburt Özel İdare Spor Play-Off’ta

ABONE OL
9 Mayıs 2022 14:42
An Zentrum Bayburt Özel İdare Spor Play-Off’ta
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haber 69 Bayburt – Bayburt Özel İdare Spor  sezonun son maçında taraftarının da desteğiyle Ergene Velimeşe maçını 1-0 galibiyetle tamamlayarak play-off biletini kaptı.

Sezona şampiyonluk parolasıyla çıkan Bayburt Özel İdare Spor güçlü rakiplerin bulunduğu 2. Lig Kırmızı Grupta yaşadığı ekonomik olumsuzluklara rağmen başarılı bir sezon geçirmiş oldu.

Genç Osman Stadyumundaki sezonun son maçı, küme düşmemek için galibiyete ihtiyacı olan Ergene Velimeşe ile play-off mücadelesi veren Bayburt Özel İdare Spor arasındaki mücadelesine sahne oldu. Yeni tribünlerin bir bölümü dahil olmak üzere takımlarını desteklemeye gelen taraftarlar 90 dakika susmadan destek verdiler.

Maça hızlı başlayan taraf ev sahibi Bayburt Özel İdare Spor oldu. Sağlı sollu ataklarla Ergene Velimeşe kalesine yüklenen sarı siyahlılar 4. dakikada Emre Şahin’in sağ kanattan ceza sahasına ortaladığı topu İlker Sayan kafa vuruşu ile filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

Golden sonra daha kontrollü oyunu tercih eden Bayburt Özel İdare Spor oyunu orta saha mücadelesine dönüştürdü. Rakip takımda aynı oyunu tercih edince ilk yarıda başka gol ses çıkmadı ve 45 dakika ev sahibi ekibin üstünlüğüyle tamamlandı.

Maçın ikinci ayrısına her ki takımda atak başladı. Karşılıklı gol pozisyonlarının yaşandığı dakikalarda kaleciler başarılı kurtarışlarıyla gol izni vermedi.

Maçın 66. dakikasında Onur Kolay inanılmaz bir golü kaçırınca taraftara saç baş yoldurdu. Ceza sahası içinde topu boş kaleye göndermek yerine, kaleciyi geçmeye çalıştı ve topu kaleci Kurtuluş’a teslim etti.

Kaleci Zülküf’ün devleştiği maçın uzatma dakikaları nefes kesen saniyelere dönüştü. İki takımın futbolcuları ellerinden gelen gayreti sarf etmelerine rağmen gol bulamadılar ve maçı 1-0 kazanan Bayburt Özel İdare Spor aldığı 3 puanlar puanını 66’ya yükselti ve 5. sıradaki yerini koruyarak play-off oynama hakkını kazanmış oldu.

Bayburt Özel İdare Spor sezonu 2. sırada bitiren 1461 Trabzon FK ile play-off oynayacak. Statü gereği lig beşincisi ile lig ikincisi; lig üçüncüsü ile de lig dördüncüsü belirlenen takvime göre önümüzdeki günlerde mücadele edecek. Bayburt Özel İdarespor’un 1461 Trabzon FK ile Bodrumspor’un ise Sivas Belediyespor ile oynayacakları maçların ardından, her iki maçın kazananı arasında final maçı oynanacak. 

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’tan çıkan takım TFF 2. Lig Beyaz Grup’un play-off mücadelesinde finalde çıkan takımla oynayacak ve yenen takım, her iki grubun şampiyonlarının ardından  PTT 1. Lig’e yükselen üçüncü takım olacak.

Maçın 90 dakikası sonrasında sahada büyük sevinç yaşayan futbolculara tribünlerde taraftarlarda eşlik edince güzel görüntüler yaşandı.

Stadyum dışında davul zurna eşliğinde dakikalarca halaylar çeken taraftarlar takımlarının galibiyetini kutladılar.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.