Bayburt Bakkallar Odasından “Zincir Marketler” Basın Açıklaması

Bayburt Bakkallar Odasından “Zincir Marketler” Basın Açıklaması

ABONE OL
8 Aralık 2022 23:34
Bayburt Bakkallar Odasından “Zincir Marketler” Basın Açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haber 69 Bayburt – Bayburt Bakkallar ve Manavlar Odası Başkanı İlhami Karaaslan zincir marketleri eleştiren açıklama yaptı.

Karaaslan’ın yaptığı yazılı basın açıklaması şöyle:

“Son zamanlarda ulusal marketler adı altında faaliyet gösteren zincir marketlerinin yapmış oldukları açıklamaları hayretle izliyor ve kendilerini dev aynasında gördüklerine şahit oluyoruz.

Yıllarca aziz milletimizi çeşitli oyunlarla kandırarak gerek gramajlarda gerek ürün içeriğiyle oynayarak milletimize ucuzmuş gibi gösterip yıllarca aldatma politikası izlediklerine ve haksız kazanç elde ettiklerine şahitlik etmiş oluyoruz.

Bayburt gibi küçük illerde toplamda 39 market olup, her mahallenin köşe başında açılarak sözde halkımıza hizmet vermekteler.

Değerli Bayburt halkına bakkallar ve manavlar odası olarak çağrımız olur ki, mahalle bakkalımıza pazar ve manav esnafınıza güvenin ve sahip çıkın.

Ulusal ya da kurumsal marketler adı altında faaliyet gösteren ve haksız kazanç elde eden sözde zincir marketleri protesto edelim, alışverişimizi mahallemizde bulunan bakkalımızdan ve manavlarımızdan yapalım.

“Mahalle bizim, Bakkal bizim”

Bir çağrımızda devlet büyüklerimize, perakende yasasının bir an önce çıkartılması gerekli ve nüfus bazında kota uygulanmalıdır.

Bir diğer çağrımız ise Bayburt’ta bulunan odamıza kayıtlı olan bakkal ve manav arkadaşlarımızadır.  

Alacağınız ürünleri lütfen yerel toptancılarımızdan tedarik ediniz. Kurumsal olan marketler nihayetinde bizim rakibimizdir onlara vereceğimiz her kuruş onların güçlenmesine bizim zayıflamamıza sebep olacaktır.”

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.