Bayburt Milletvekili Orhan Ateş Açıkladı:‘Yeşil Sanayi Sitesi Projesi’ Hayata Geçiyor

Bayburt Milletvekili Orhan Ateş Açıkladı:‘Yeşil Sanayi Sitesi Projesi’ Hayata Geçiyor

Bayburt Milletvekili Prof. Dr. Orhan Ateş, bölgede hayata geçirilecek olan 800 milyon TL'lik yeşil sanayi yatırımının, ekonomik ve istihdam anlamında önemli olduğunu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylandığını belirtti.

ABONE OL
17 Ocak 2024 01:23
Bayburt Milletvekili Orhan Ateş Açıkladı:‘Yeşil Sanayi Sitesi Projesi’ Hayata Geçiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haber 69 Bayburt – Projenin, bölge halkına yeni iş fırsatları sunarak ekonomik canlılık getirmesi bekleniyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanan 800 milyon TL’lik yeşil sanayi yatırım projesi, Bayburt’un sanayi altyapısını güçlendirmeyi amaçlıyor. Bayburt Milletvekili Prof. Dr. Orhan Ateş, 61.000 dönüm arazi üzerinde kurulacak olan yeşil sanayi sitesinin, 140 adet dükkan ile imalat, bakım ve onarım hizmetleri sunacağını duyurdu.

Yeşil enerji kullanımıyla öne çıkan proje, bölgenin kendi enerji ihtiyacını karşılayarak çevre dostu bir yaklaşımı benimsemekte. 38.500 metrekarelik alanda faaliyet gösterecek olan sanayi sitesi, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından onaylandı. Ayrıca, proje kapsamında eski sanayi mahallesinin kentsel dönüşümü de hız kazanacağı belirtildi.

Ateş, projenin bölge ekonomisine katkı sağlaması ve istihdam yaratması açısından önemli olduğunu belirtti. Ancak, projenin uzun vadeli etkilerinin gözlemlenmesi gerektiğini ve somut sonuçlar alınması için zamanın geçmesi gerektiğini ifade etti.

Milletvekili Ateş’in yaptığı açıklama şöyle;

“Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın 800 milyon TL’lik yatırım projesi ile Bayburt’umuza 61.000 dönüm arazi üzerinde 140 adet dükkan ile imalat- bakım- onarım hizmeti verecek olan yeşil sanayi sitesi konseptli güneş enerji panelleri ile elektrik ve ısıtma ihtiyaçlarını kendileri karşılayarak 38.500 metrekare üzerinde hizmet verecek sanayi projemiz Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığımız tarafından yaptığımız çalışmalar sonucu kabul edilmiştir.

Bu proje aynı zamanda eski sanayi mahallesinin kentsel dönüşümünü de hızlandıracak, bölgeyi Bayburt’umuzun prestij alanına dönüştürecektir. Bayburt’umuza hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.