Bayburt’ta 1 Milyon 270 Bin Liralık Avrupa’ya Uzanan Kariyer Projesi

Bayburt’ta 1 Milyon 270 Bin Liralık Avrupa’ya Uzanan Kariyer Projesi

Bayburt Fen Lisesi İngilizce öğretmeni Hamit Kundakçı tarafından hazırlanan “Zamanında Yolun Işıldasın, Doğru Meslek Seçimi İle Başlasın” başlıklı Erasmus+ projesi, 33.828 (1 Milyon 270 Bin) Euro hibe alarak büyük bir başarıya imza attı. Bu proje sayesinde, okulun öğretmenleri, idarecileri ve öğrencileri, kariyer rehberliği alanında Avrupa’nın en iyi uygulamalarını yerinde görme ve öğrenme fırsatı bulacak.

ABONE OL
10 Ekim 2024 13:19
Bayburt’ta 1 Milyon 270 Bin Liralık Avrupa’ya Uzanan Kariyer Projesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haber 69 – Bayburt Fen Lisesi İngilizce öğretmeni Hamit Kundakçı tarafından hazırlanan “Zamanında Yolun Işıldasın, Doğru Meslek Seçimi İle Başlasın” başlıklı Erasmus+ projesi, 33.828 (1 Milyon 270 Bin) Euro hibe alarak büyük bir başarıya imza attı. Bu proje sayesinde, okulun öğretmenleri, idarecileri ve öğrencileri, kariyer rehberliği alanında Avrupa’nın en iyi uygulamalarını yerinde görme ve öğrenme fırsatı bulacak.

Okul Eğitimi Kısa Dönemli Öğrenci ve Personel Hareketliliği (KA122-SCH) faaliyeti kapsamında yürütülecek olan bu projenin ilk hareketliliği, 2025 yılının Nisan ayının ilk haftasında okul müdürü Ali Şahin ve proje koordinatörü Hamit Kundakçı’nın katılımıyla “Hazırlık Ziyareti” amacıyla gerçekleştirilecektir.

Projenin ikinci hareketliliği yine 2025 yılı Nisan ayında İspanya’nın Barselona şehrinde bulunan “TripandLearn” kurs merkezinde gerçekleştirilecek olup, bu kapsamda 6 öğretmen ve 2 idareciden oluşan bir grup, 5 günlük yapılandırılmış “Kariyer Danışmanlığı Kursu”na katılacaktır.

Bu hareketlilikte, İspanya ve diğer Avrupa ülkelerinde mesleki yönlendirme alanında yapılan çalışmaları yerinde gözlemleme fırsatı yakalanacak, kullanılan test, teknik ve envanterler edinilerek Bayburt Fen Lisesinde uygulanmak üzere ülkemize kazandırılacaktır.

Üçüncü hareketlilik ise 2025 yılının Haziran ayında Hollanda’nın Amsterdam Noord şehrinde bulunan St. Ignatius Gymnasium adlı lisede gerçekleştirilecektir. Bu kapsamda 3 öğretmen, kariyer rehberliğinde kullanılan araçlar ve kaynaklar üzerine düzenlenecek atölye çalışmalarına katılacakları bir “İş Başı Eğitim” programına dahil olacaklardır.

Son olarak, 8 öğrencinin katılımıyla Finlandiya’da düzenlenecek “Kariyer Planlama Eğitim Programı” bir idareci ve bir öğretmenin refakatinde gerçekleştirilecektir. Proje süresince toplamda 11 öğretmen, 4 okul idarecisi ve 8 öğrenci bu önemli fırsattan yararlanacaktır. Bu proje, hem Bayburt Fen Lisesi okulu hem de katılımcılar için büyük bir gelişim ve deneyim imkânı sunmaktadır.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.