Gökan Zeybek Bayburt’un Sorunlarını Mecliste Gündeme Dair Açıklama Yaptı

Gökan Zeybek Bayburt’un Sorunlarını Mecliste Gündeme Dair Açıklama Yaptı

ABONE OL
29 Temmuz 2022 05:31
Gökan Zeybek Bayburt’un Sorunlarını Mecliste Gündeme Dair Açıklama Yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haber 69 Bayburt – Milletvekili Zeybek, Bayburt’ta yaptığı ziyaretlerde vatandaşlardan dinlediği sorunları dile getirdi.

Bayburt’un 21 Haziran 1989 tarihinde il olduğunu hatırlatan Zeybek, geride kalan 33 yıllık süreçte uygulanan yanlış politikalar dolayısıyla Bayburt’un sürekli göç verdiğini belirterek, “Bayburt il oldu da ne oldu? 110 bin nüfuslu ilçeyken, il olduktan sonra 84 bin nüfuslu bir ile dönüştü ve bugün Türkiye Büyük Millet Meclisinde bir milletvekiliyle temsil edilen tek il durumunda” dedi.

Bayburt’un tarım ve hayvancılığa dayalı bir şehir olduğunu bildiren Zeybek, iktidarın yanlış ekonomik politikaları yüzünden toplam hayvan varlığında, aile tipi üretimde, tarımsal rekoltede de ciddi azalmaların olduğunu belirtti.

“Yonca ekiminde 40 lira sulama bedeli”

Ekonomide uygulanan yanlış politikalar yüzünden tarımsal üretimdeki girdi maliyetlerinin yüzde 300’ün üzerinde arttığını ve köylünün tarlasını ekemez hale geldiğini aktaran Zeybek, 2022 yılında Demirözü Barajı’nı kullanacak olan köylülerden yonca ekiminde dönüm başına 40 liralık bir sulama bedeli talep edildiğini söyledi.

“Köylerde adam bırakmadınız”

Eğitim konusuna da değinen ve taşımalı eğitim dolayısıyla köy okullarının kapatıldığını söyleyen Gökan Zeybek, “Siz okulları kapattığınızda, taşımalı eğitimle insanları beldelere ve şehir merkezine taşıdığınızda ne köyde hayvancılık yapan, ne koyun besleyen, ne çobanlık yapan ne de tarlasını sürecek adam bırakmadınız” dedi.

İçinden kanal geçen şehir!

Aydıntepe ve Demirözü’nde yapılan entegre hastanelerinde bir tek uzmanın dahi olmadığını ifade eden Zeybek, konuşmasında Çoruh’ta yapılan ıslah projesine de temas ederek, Bayburt’un içerisinden nehir geçen bir şehirken, yanlış bir uygulama ile içinden kanal geçen bir şehir haline geldiğini ifade etti. Zeybek, insanların nehirle bağının koparıldığı gerçeğine de vurgu yaptı. Toprak Mahsulleri Ofisi’ne çağrıda bulunan Zeybek, alımların eylül ayı sonuna kadar sürmesi gerektiğini ve TİGEM üzerinden köylüye verilecek olan yem ve diğer desteklerde de piyasa oyuncusu olarak ürün satıcılarla iş birliği yapmaktan vazgeçip, köylüyü koruyacak bir yapının tesis edilmesi gerektiğini bildirdi.

“Maaşı 2.500 lira, 3 ton kömür 24 bin lira”

2.500 lira maaş alan bir emekli köylünün yılda 24 bin lira kömür parası verdiğini hatırlatan Milletvekili Zeybek, dört kişilik bir ailenin köyünden Bayburt’ta gelişinin 160 lira tuttuğunu, Bayburt’ta bir vatandaşa ‘Bayburt’un döneri meşhur, geldiğinizde yiyebiliyor musunuz’ diye sorduğu soruya, vatandaşın, ‘bırak döner yemeyi, biz eve dönemiyoruz’ diye cevap verdiğini anlattı

“Valiyi, kaymakamı değil vatandaşı ziyaret edin”

Bakanlara ve iktidar milletvekillerine Bayburt’a gittiğinizde vali ile kaymakam yerine vatandaşları ziyaret edin çağrısında bulunan Zeybek, “Oraya gidiyorsunuz, dönerleri yiyorsunuz, kebapları yiyorsunuz, dönüyorsunuz, geliyorsunuz ama Bayburt’un nüfusu azalmaya devam ediyor. Bayburt, tıpkı bütün Anadolu şehirleri gibi göç vermeye devam ediyor. Bunu çözmenin yolu kalkınmayı, topyekûn kalkınmayı, üretimi, başta aile tipi üretimi geliştirmek için, kredilerinizi, Ziraat Bankası ve Halk Bankası kredilerinizi Demiröre’ne vermek ya da Ataşehir’deki gibi plazalar yapmak yerine köylüye, çiftçiye vermeyi bir an akıl edin ve -kalkınmanın köylüden- milletin efendisinin de tıpkı Bayburt’un köylüsü gibi, Anadolu köylüsü olduğu gerçeğini görünüz ve yanlıştan vazgeçiniz diyorum” şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.