Kenan Yavuz Etnografya Müzesi Özel Ödülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Elinden Aldı

Kenan Yavuz Etnografya Müzesi Özel Ödülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Elinden Aldı

ABONE OL
26 Ocak 2023 19:29
Kenan Yavuz Etnografya Müzesi Özel Ödülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Elinden Aldı
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Haber 69 Bayburt – 2022 yılı Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu’nda düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Kenan Yavuz Etnografya Müzesi’nin layık görüldüğü ödülü, müze kurucusu Kenan Yavuz Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden aldı.

Törende Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kenan Yavuz Etnografya Müzesi’nin sırtını Çoruh’a yaslayan, yüzünü doğuya çeviren ve köklerini Anadolu’nun bereketli topraklarına salan, Bayburt’un kültürünü en güzel şekilde yansıtan özgün bir proje olduğunu belirterek, “Bayburt Bayburt olalı böyle bir eser görmemiştir” dedi.

Törende Kenan Yavuz’un annesi Alime Yavuz’un elini öpen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bayburt’a gelme sözü verdi.

Alime Yavuz Cumhurbaşkanı Erdoğan’a: “Çok istedim seninle görüşmeyi. Benim dualarım gerçek oldu, çok dua ettim. Rüyamda bile gördüm seni, ay yıldızlı kıyafetin vardı üzerinde. Çok şükür görmeye geldim. Koymadılar ki kete getireyim. Bayburt’a da beklerim. Sen de geleceksin Bayburt’a. Allah canına sağlık versin.” dedi.

Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bayburt’a gitme sözü vererek, “Emrin olur” karşılığı verdi.

Törene Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, Milletvekili Fetani Battal ve Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci de katıldı.

Kenan Yavuz Etnografya Müzesi, 2021 Yılında Avrupa Müze Forumu – Silletto Büyük Ödülü’ne, 2022 Yılında Avrupa Birliği Kültür Mirası Europa Nostra Ödülü’ne ve yine 2022 yılı Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü’ne layık görüldü.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.