Torul Kaymakamı Kılıçaslan, Öğrencilerine Kaymakamlık Kariyerini Anlattı

Torul Kaymakamı Kılıçaslan, Öğrencilerine Kaymakamlık Kariyerini Anlattı

Torul Kaymakamı Kılıçaslan, Bayburt Üniversitesi Öğrencilerine Kaymakamlık Kariyerini Anlattı

ABONE OL
10 Kasım 2023 19:28
Torul Kaymakamı Kılıçaslan, Öğrencilerine Kaymakamlık Kariyerini Anlattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haber 69 Bayburt – Stratejik Gelişim ve Planlama Öğrenci Topluluğu ile Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığının düzenlediği “Kaymakamlık Mesleği Hakkında Söyleşi” programına katılan Torul Kaymakamı Muhammet Kılıçaslan, Kaymakamlığın meslekî sorumluluklarını ve uygulama esaslarını paylaştığı öğrencilerin kariyer sorularını tecrübelerinden örneklerle yanıtladı. 

Gökhan Budak Konferans Salonunda yoğun katılımla gerçekleşen söyleşiye Kaymakamlık mesleğinin devlet idaresindeki rolüne vurgu yaparak başlayan Kılıçaslan, çağdaş yönetim yaklaşımıyla geleneksel devlet adabının sentezlendiği özgün anlayışı açıkladı. Kaymakamlığa hazırlık sürecine ilişkin müşahede ve önerilerini paylaşan Kılıçaslan, zor bir görevin ifa edildiği meslek yaşamının adanmışlık gerektirdiğini belirtti. Sözlerine kariyer hikayesinin satır başlarından söz ederek devam eden Kılıçaslan, Türkiye Yüzyılı vizyonunun yeni bir meslek misyonu olduğunu dile getirdi. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğrencilerinin kariyer odaklı sorularını meslek hayatından örnekler vererek cevaplayan Kılıçaslan, öneri olarak öğrenim hayatının başından beri hazırlık gerektiren bir donanım, devlete ve millete hizmet şuuru ve analitik düşünce yeteneklerinin gelişmesi için çok yönlü entelektüel ilgi konularının üzerinde durdu. 

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mahir Kadakal ve Prof. Dr. Ümmügülsüm Erdoğan tarafından plaket takdim edilen Kılıçaslan, geleceğin kaymakamlarının kariyer hayaline ortak olmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi. 

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.