Bayburt Üniversitesi’nin Avrupa Birliği Projesinin Açılışı Romanya’da Gerçekleşti

Bayburt Üniversitesi’nin Avrupa Birliği Projesinin Açılışı Romanya’da Gerçekleşti

ürkiye Bocce, Bowling ve Dart Federasyonunun (TBBDF) öncülüğünde Avrupa Birliğinin merkezi Brüksel'den 250 Bin Euro bütçe desteği kazanan ve Bayburt Üniversitesinin de yürütücü ortaklarından biri olduğu "Sporda Çocuk Koruma: Güvenli ve Kapsayıcı Spor Organizasyonları Geliştirmek" başlıklı uluslararası projenin açılışı, uluslararası paydaşlardan Constanta Ovidius University'nin bulunduğu Romanya Köstence'de gerçekleşti.

ABONE OL
22 Mart 2024 18:50
Bayburt Üniversitesi’nin Avrupa Birliği Projesinin Açılışı Romanya’da Gerçekleşti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haber 69 Bayburt – Türkiye Bocce, Bowling ve Dart Federasyonunun (TBBDF) öncülüğünde Avrupa Birliğinin merkezi Brüksel’den 250 Bin Euro bütçe desteği kazanan ve Bayburt Üniversitesinin de yürütücü ortaklarından biri olduğu “Sporda Çocuk Koruma: Güvenli ve Kapsayıcı Spor Organizasyonları Geliştirmek” başlıklı uluslararası projenin açılışı, uluslararası paydaşlardan Constanta Ovidius University’nin bulunduğu Romanya Köstence’de gerçekleşti. Açılışa proje lideri TBBDF ve Bayburt Üniversitesini temsilen katılan Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen ve beraberindeki proje paydaşı akademisyenler, eğitim diplomasisi temaslarında bulundular ve  bir uluslararası protokol imzalayarak Bayburt Üniversitesinin iş birliği ağlarını genişlettiler.

Eğitim ve Kültür Diplomasisi Ziyaretleri

İngilizce adı “Protecting Children in Sport: Developing Safe and Inclusive Sport Organizations (PCSOS)” olan projenin Köstence’deki açılışına Rektör Türkmen ile birlikte Doç. Dr. Ferhat Güder (Bayburt Üniversitesi Yürütücüsü), Doç. Dr. Hayri Akyüz (Bayburt Üniversitesi Koordinatörü), Ögr. Gör. Onur Akman (TBBDF Yürütücüsü) katıldı. Açılış öncesinde Romanya Büyükelçisi Özgür Kıvanç Altan ve Köstence Başkonsolosu Emre Yurdakul’u ziyaret eden proje heyeti, ülkemizin eğitim diplomasisine katkı ve uluslararası iş birlikleri üzerine görüşmeler yaptı. Büyükelçi Altan ile Başkonsolos Yurdakul’a coğrafi işaretli kültürel ürünümüz ehram ve kurumsal plaket takdim eden Rektör Türkmen, yakın ilgi ve samimiyetleri için teşekkürlerini iletti.  

Ziyaret kapsamında Romanya Türk-Müslüman Tatarların Demokrat Birliği Başkan Yardımcısı Aydın Ablez’le de bir araya gelen proje heyeti, Birliğin çalışmaları hakkında bilgiler alarak ‘soydaşlık kültürel bağı’ ekseninde güçlü ilişkilerin temelini atmak üzere Bayburt Üniversitesini tanıttı.

Akademik İş Birliği Protokolüyle Güçlenen Uluslararasılaşma Vizyonu

Constanta Ovidius University ev sahipliğindeki açılış toplantısının öncesinde Rektör Prof. Dr. Dan-Marcel Iliescu ile başta öğrenci ve personel değişimi olmak üzere, proje ortaklıkları,  birlikte akademik etkinlikler düzenleme, karşılıklı kültürel etkileşim konseptleri geliştirme, tecrübe ve yetkinlikler konusunda amaç ortaklıkları gibi birçok konu başlığında hayata geçen iş birlikleri için bir protokol imzalayan Rektör Türkmen, uluslararasılaşmayı güçlendiren protokolün hayırlara vesile olmasını temenni etti.

2023 Yılının En Geniş Katılımlı Spor Projesine İlk Adım

Projenin, Ovidius Üniversitesi ev sahipliğindeki ilk toplantısı ve açılış töreninde ise, ilk aşamalardaki çıktılar detaylı bir şekilde incelendi ve geleceğe yönelik politika geliştirme çalışmaları ile çalıştaylar için kapsamlı bir planlama yapıldı. Toplantıya, Uluslararası Bocce Konfederasyonu (CBI), Zagreb Yüzme Kulübü, Köstence Ovidius Üniversitesi, Sırbistan Herkes İçin Spor Federasyonu ve projenin lideri Türkiye Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu (TBBDF) olmak üzere proje ortaklarından temsilciler katıldı.

Bir Projeden Fazlası

CBI ile TBBDF Başkanı ve Bayburt Üniversitesi Rektörü olarak projeye çok yönlü liderlik eden Prof. Dr. Mutlu Türkmen, süreç değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı: “Bayburt Üniversitesi olarak, yakın zamanda projenin ilk sonuçlarını yayınlamaktan gurur duyacağız. Proje hakkında fazla bilgi edinmek isteyen paydaşlarımız eupcsos.com

Protecting Children in Sport: Developing Safe and Inclusive Sport Organizations/eupcsos.com

web sitesini ziyaret ederek tüm gelişmeleri takip edebilirler. Böylesine önemli bir projeyi hayata geçirmenin gururunu yaşarken, geldiğimiz aşamanın proje iş birliklerinden fazlasını ifade ettiğini de ifade etmek isterim. Mevcut gelişmelerin içerdiği tüm olası iş birliklerini ve ilişki potansiyellerini değerlendirerek bir ziyaretle birden çok hayra vesile olmayı amaçladık. Proje açılışı için bulunduğumuz güzide şehir Köstence’de önemli diplomatik temaslarda bulunarak geleceğin iş birliklerinin temelini attık. Dünü, bugünü ve yarını kenetleyen bu etkileşimleri artıracak olan proje iş birliklerine daha fazla odaklanacağız.”

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.