Bayburtlu Suat Pamukçu İstanbul 1. Bölgeden Milletvekili Seçildi

Bayburtlu Suat Pamukçu İstanbul 1. Bölgeden Milletvekili Seçildi

ABONE OL
17 Mayıs 2023 01:41
Bayburtlu Suat Pamukçu İstanbul 1. Bölgeden Milletvekili Seçildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haber 69 Bayburt – Bayburt’un 20. ve 21. Dönem milletvekilliğini yapan Suat Pamukçu, İstanbul’da Yeniden Refah Partisinden seçilerek milletvekili oldu.

Yeniden Refah Partisi Genel Sekreteri olan Suat Pamukçu, İstanbul 1. Bölge 1. Sıra adayı olarak girdiği seçimlerde 28. Dönem Milletvekili olarak meclise giren isim oldu.

Sut Pamukçu kimdir:

Suat Pamukçu 1950 yılında Bayburt’ta doğdu. Baba adı Lütfi, anne adı Havva’dır.

İlkokulu Bayburt Şair Zihni İlkokulunda, ortaokul ve lise eğitimini Erzurum Lisesinde üstün başarı ile tamamladı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği bölümünü bitirdi.

1975-1995 yılları arasında özel sektörde mühendislik ve yöneticilik görevlerinde bulundu.

24 Aralık 1995 Milletvekili Genel Seçimlerinde Refah Partisi’nden Bayburt Milletvekili olarak 20. Dönem Parlamento çalışmalarına katıldı. Bu dönemde TBMM Kit Komisyonu ve NATO Parlamenterler Asamblesi üyeliklerinde bulundu. “Yasadışı Telefon Dinlemeleri Araştırma Komisyonu Başkanlığı” yaptı. 

18 Nisan 1999 Milletvekili Genel Seçimlerinde Fazilet Partisi’nden yeniden Bayburt Milletvekili olarak parlamentoya girdi. Fazilet Partisi’nin Anayasa Mahkemesince temelli kapatılması nedeniyle Saadet Partisi milletvekili olarak 21. Dönem Parlamento çalışmalarına devam etmiştir.

21. Dönemde Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyeliği yaptı.

Fazilet Partisi ve Saadet Partisi’nin Genel Sekreterlik görevlerinde bulundu.

Yeniden Refah Partisi kurucuları arasında yer alan Pamukçu, halen Yeniden Refah Partisi Genel Sekreterliğini yürütmektedir.

Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Pamukçu, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.