Bayburt’taki ‘Köy Yaşam Merkezleri Projesi’ Çalışmaları Devam Ediyor

Bayburt’taki ‘Köy Yaşam Merkezleri Projesi’ Çalışmaları Devam Ediyor

ABONE OL
20 Ekim 2022 21:47
Bayburt’taki ‘Köy Yaşam Merkezleri Projesi’ Çalışmaları Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haber 69 Bayburt – Milli Eğitim Bakanlığınca başlatılan proje kapsamında ilimizdeki Köy Yaşam Merkezlerinin son durumları ve yapılan hazırlıklar yerinde incelendi.

Bayburt’ta kullanılmayan köy okulu binalarının ‘Köy Yaşam Merkezleri Projesi’ ile ihtiyaçlar doğrultusunda anaokulu, ilkokul, kurs merkezi, kütüphane, matematik, doğa, bilim, ve tasarım gibi farklı alanda hizmet veren atölyelerle gençlik kampları gibi eğitsel ve sosyal etkinliklerin yapılacağı alanlara dönüştürülmesinin planlandığı proje ile atıl durumdaki binalar, öğrencilerin ve köy halkının hizmetine sunulacak proje için çalışmalar hızlandırıldı.

Proje kapsamında, Aşağı Kırzı, Oruçbeyli, Çiğdemtepe, Çayırköprü ve Yazyurdu köylerini ziyaret ederek devam eden Yaşam Merkezi çalışmalarını inceleyen İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, Aydıntepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Bilgin, Şube Müdürü İsa Akgün ve köy muhtarlarından bilgi aldı.

Proje kapsamında, Aşağı Kırzı ve Oruçbeyli köylerinde mevcutta eğitim öğretime devam edilen okullara yapılan çalışma ile ana sınıfı ve Köy Yaşam Merkezi eklenirken Çayırköprü, Yazyurdu ve Çiğdemtepe köylerinde ise eğitime kapalı ve atıl durumda olan eski okullarda tadilat çalışması yapılarak tekrardan eğitime açılacak. Proje ile Çayırköprü köyünde bulunan atıl binanın tadilatla Köy Yaşam Merkezi olarak faaliyete açılması planlanırken, Yazyurdu ve Çiğdemtepe köyleri anasınıfı, okul ve Köy Yaşam Merkezine kavuşmuş olacak.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.