Bayburt Konursu Köyü’nde “100 Yıllık Su Sorunu” Çözüldü

Bayburt Konursu Köyü’nde “100 Yıllık Su Sorunu” Çözüldü

ABONE OL
13 Mayıs 2023 18:58
Bayburt Konursu Köyü’nde “100 Yıllık Su Sorunu” Çözüldü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haber 69 Bayburt – Bayburt‘un 1200 nüfuslu Konursu Köyü‘nde 100 yıllık su sorunu çözüme kavuştu.

Bayburt’un en kalabalık nüfusuna sahip köylerinden olan Konursu köyü’nde yıllardır devam eden su sorunu, yapılan girişimlerle çözüme kavuştu.

40 Milyon liralık bedelle inşası tamamlanan DSI göleti üzerinde tamamlanan derivasyon hattı, köyün su ihtiyacını karşılamak üzere hizmete girdi.

DSI göletinde incelemelerde bulunan Vali Cüneyt Epcim, Konursu Köyü’nün su sorununun çözülmesinden dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, göletin bölgede yıllardır yaşanan su sıkıntısını karşılayacağını ifade etti.

Vali Epcim katkılarımdan dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğana şükranlarını ileterek DSİ göletinin, bölgenin tarım sektörüne de ciddi katkı sağlayacağını söyledi.

Köyde artık su sorunu yaşanmayacak

Konursu Köyü Muhtarı Durkaya Esentürk, yıllardır su sorunuyla mücadele ederken, sonunda bu sorunun çözüme kavuştuğunu belirterek Vali Cüneyt Epcim, DSİ ve Özel idare personellerine teşekkür etti.

Esentürk, DSI göletinin hizmete girmesiyle birlikte, köyde artık su sorunu yaşamayacaklarını ve tarım faaliyetlerini daha verimli bir şekilde gerçekleştirebileceklerini ifade etti.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.