Av. Meryem Birinci ‘Bayburt’ta Kadın Siyasetçiye Yer Yok’

Av. Meryem Birinci ‘Bayburt’ta Kadın Siyasetçiye Yer Yok’

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla açıklamada bulunan DEVA Partisi 1. sıra meclis üyesi adayı Av. Meryem Birinci yerel seçim yaklaşırken listelerde kadın siyasetçilere gene yer verilmediğinden yakındı.

ABONE OL
7 Mart 2024 23:52
Av. Meryem Birinci ‘Bayburt’ta Kadın Siyasetçiye Yer Yok’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haber 69 Bayburt – Gazetemize 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla açıklamada bulunan DEVA Partisi 1. sıra meclis üyesi adayı Av. Meryem Birinci yerel seçim yaklaşırken listelerde kadın siyasetçilere gene yer verilmediğinden yakındı.

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde DEVA Partisi’nden belediye meclis üyesi 1. sıra adayı olan Av. Birinci Bayburt’ta listelerde ilk sırada bulunan tek kadın adayın kendisi olduğunu belirterek kadın siyasetçilerin hakkının yendiğini ve ister iktidar ister muhalefet partileri olsun eşit temsiliyete uygun aday göstermeleri gerektiğini ifade etti. Av. Meryem Birinci partimiz ülkemizde yerel seçimlerde yüzde 25 genel seçimlerde ise 35 barajının aşılabilirse kadın siyasetçilerin bir nebze de olsa kendine siyasette bulabileceğini düşündüğünü belirtti.

Av. Meryem Birinci Kimdir?

1996 yılında Bayburt ta doğdu. Şair Zihni İlköğretim okulunda ilk ve ortaöğretimi tamamladı. Bayburt Fen Lisesi ‘nde lise eğitimini aldıktan sonra Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Eğitim hayatı boyunca yer aldığı TÜBİTAK projeleri ve çeşitli etkinliklerde dereceleri mevcuttur. Lisansüstü eğitimini özel hukuk ABD’ da alan Av. Meryem Birinci, akademik ve sivil toplum çalışmalarında kadın ve çocuk hukuku alanında çalışmaktadır. Ulusal ve uluslararası kadın, çocuk ve çevre konulu farklı etkinliklerde aktif rol almaktadır.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.