Vali Cüneyt Epcim’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

Vali Cüneyt Epcim’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

Bu sorumluluğun bilincinde olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 102. yıl dönümü vesilesiyle onun gerçek sahibi Aziz Milletimizi en kalbi duygularla tebrik ediyor, Cumhuriyetimizin en kıymetli bakiyesi, ülkemizin geleceği çocuklarımızın da bayramını tebrik ediyorum.”

ABONE OL
23 Nisan 2022 13:26
Vali Cüneyt Epcim’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haber 69 Bayburt – “Türk Milleti’nin egemenlik ve bağımsızlığının göstergesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, bu anlamlı günü dünya çocuklarına bayram olarak armağan edişinin 102. yıldönümünü ilk günkü heyecan ve coşkuyla yeniden karşılamaktayız.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı, ateş çemberi içinde olan Türk Milleti’nin kurtuluşuna ve cumhuriyetin ilanına zemin hazırlayan, toprakları üzerinde hür yaşama hakkının, kendi egemenliğini hâkim kılma mücadelesinin gerçeğe bürünmesi bakımından tarihi bir dönüm noktasıdır. TBMM’nin açılışı milletimizin önünde yeni ufukların açıldığı, umutların yeniden canlandığı, Türk Milleti’nin devletiyle asırlar boyu yürüyeceği yolda ilk taşların döşendiği bir medeniyet inşasının ilk hamlesidir. Bu hamle kökleriyle bin yıllık mazisine sıkıca bağlı, gövdesiyle de göklerde istikbali kucaklayacak kudrette ortak bir idrakin tarihe not düştüğü hikâyenin ilk satırlarıdır. Tarih uzadıkça uzayacak, her başlangıçta parlak zaferlerin art arda not düşülüp eskiyeceği bu satırlarda hiç eskimeyecek tek şey Aziz Milleti’mizin bölünmez bütünlüğü, güçlü birlikteliği ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ilanıyla vücuda getirdiği sarsılmaz iradesinin varlığı olacaktır. Bu iradenin kendini koruyup kollayacak, büyütüp geliştirecek yeni nesillere armağanı olarak 23 Nisan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başta Türk evlatlarına, daha sonra tüm dünya çocukları için bayram ilan edilmiştir.

Atatürk’ün bu davranışı, milletini geleceğe taşıyacak yeni nesillere inanç ve güveninin, çocuklara verdiği değerin de en büyük göstergesidir. Kurduğu Cumhuriyeti geleceğin teminatı olan gençlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal, devletimiz ve milletimizin atılımlarına öncülük yapacak, kalpleri vatan ve millet sevgisiyle dolu, görev ve sorumluluklarına yürekten bağlı aydınlık nesillerin de önemine bu vesileyle dikkat celbetmiştir. Cumhuriyetin hamisi yeni nesillerin, korunup kollanması, çağın gereklerine uygun bilgi ve becerilerle donatılması ve başta ülkesi ve milleti daha sonra dünyaya yararlı bireyler olarak yetiştirilmesi de bu itibarla bizler için en önemli görev ve sorumluluklardandır.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.